Heb jij ook een tuin waarin alleen tegels liggen, zoals enorm veel mensen in Nederland? Dan is het zeker een aanrader om in je vrije tijd of in een vakantie lekker bezig te gaan in de tuin om zo jouw uitzicht te verbeteren. Als motivatie om je tuin te veranderen kun jij voor jezelf het doel stellen om in de zomer heerlijk tussen de bloemetjes op het gras of kunstgras in je tuin te gaan zitten picknicken.

Zeer veel mensen in Nederland hebben een tuin waarin alleen bestrating ligt en een schutting staat om de bestrating van hun en de bestrating van de buren te scheiden van elkaar. In de zomer is het altijd heerlijk weer en dan is het zonde als je alleen kunt ‘genieten’ van de bestrating die in je tuin ligt. Daarom is een lijstje opgesteld met belangrijke aspecten die jij makkelijk in de herfst, winter of lente kunt aanleggen voor een prachtige tuin in de zomer!

1.   Kunstgras

Kunstgras blijft het hele jaar door goed, het heeft zeer weinig onderhoud nodig en je kunt het aanleggen wanneer je maar wilt. Heb je tijd over in de winter en heb je een tuin die je mooier wilt maken, dan is kunstgras zeker aan aanrader. Kunstgras voelt iets anders aan dan normaal gras, het is iets stugger en harder, maar het kunstgras is zeker een verbetering ten opzichte van een tuin met enkel bestrating.

2. Planten van bloemen

Het planten van bloemen kan niet het hele jaar door, maar dit wordt geadviseerd om vanaf maart (als het niet meer vriest) te gaan doen. In maart kun je beginnen met rozen met een blote wortel. Later in mei wordt pas geadviseerd om te beginnen met het planten van zaden voor planten in de grond. Na mei zal de tuin volop gaan bloeien en groeien.

3. Weghalen van oude bladeren en onkruid

Omdat de tuin na mei vol gaat bloeien en groeien betekent dit ook dat het onkruid gaat groeien. Het verwijderen van onkruid kan een vervelende klus zijn, maar als je het bijhoudt en niet te hoog laat groeien valt het mee hoeveel werk het daadwerkelijk is. Daarnaast zijn in de herfst en winter altijd wel bladeren die op de grond aanwezig zijn. Om de tuin netjes te houden kun je de bladeren wegvegen en in de groencontainer deponeren.

Pin It on Pinterest