Een goed onderhouden tuin is niet alleen leuk voor de mensen die langslopen, maar jij hebt er ook veel plezier van. En daarnaast is het goed voor het milieu. Met deze tips houd je de tuin gezond en je buren tevreden. 

Maak het gezellig

Sfeer is ontzettend belangrijk in je tuin. Want zeg nou eerlijk: je tuin kan er wel zo netjes bij liggen, maar wat heb je aan een tuin als niemand in je tuin wil chillen. Helemaal niks. Hoe creĆ«er je nou sfeer in je eigen tuin? Je kunt het gezellig maken in je tuin door een picknickset te plaatsen. In de zomer in de avondzon is het heel mooi om een kaarsje of drie aan te steken. Er zijn ook vele lampjes te koop waarmee je de tuin kan verlichten. Heb je nou wat meer te besteden? Denk dan eens aan een jacuzzi. Reken maar dat al je vrienden dan langs willen komen.    

Houd je terras mooi

Het onderhoud van het terras is iets wat je moet blijven doen. Als je mensen op bezoek krijgt, zien ze waarschijnlijk als eerst je terras. Een goede ondergrond voor een terras is een gietvloer. Deze hebben weinig onderhoud nodig en kun je gemakkelijk doeltreffend reinigen met een hogedrukspuit. 

Houd het gras gezond

Het gras is altijd groener aan de overkant. Maar niet bij jou, dankzij de volgende tips! Blijf het onkruid de baas als je het regelmatig verwijdert. Door een dekkend bladerdek krijg je minder last van onkruid. Laat een klimplant tegen je schutting groeien. Dat is niet alleen heel trendy, maar trekt nuttige dieren en insecten aan en zuivert de lucht. Vergeet niet regelmatig je gras te maaien. Zo houd je het gras mooi en gezond. Pro tip: bemest twee keer per jaar het gazon.

Pin It on Pinterest