Een sattelietschotel, wat is dat eigenlijk? Wanneer je ervan houdt om op vakantie naar gebieden waar de meeste moderne voorzieningen er niet meer zijn, dan is het een optie om een schotelantenne mee te nemen. We willen erbij vermelden dat dit natuurlijk alleen een goed idee is, wanneer je er zelf ook echt behoefte aan hebt om op de hoogte te blijven. We nemen er even wat meer over met je door. 

Een eenvoudig systeem

Dit systeem, waarbij een schotelantenne de rechtstreeks de signalen van een satelliet opvangt, is in het begin van de jaren tachtig voor een breed publiek beschikbaar geworden. Tegenwoordig zijn er ook kleine schotelantennes in een koffer verkrijgbaar waarmee met behulp van een ontvanger (die in elke configuratie nodig is) het signaal in een tv gebracht kan worden. 

Wat is precies het voordeel van een satellietantenne voor thuis?

Wanneer je een tv-abonnement afsluit bij een provider, dan bepalen zij welke zenders je kunt zien. In het geval van een schotel is het aanbod veel groter. Veel gratis zenders kun je dan bekijken, maar ook betaalde zenders kunnen bekeken worden. Daar kun je dan zelf een abonnement voor afsluiten. Zo bezien heb je dus veel meer keuze als het gaat om het aanbod van televisiezenders. Daarbij is het ook zo dat je niet (of veel minder) geregistreerd staat en je kijk gedrag ook niet geregistreerd is. Dat schept dus de nodige vrijheid. 

Je ziet dat in landen waarin de persvrijheid niet of nauwelijks bestaat, mensen hun toevlucht nemen tot buitenlandse zenders. Deze kunnen ze gemakkelijk met een schotel ontvangen, dat is dan een alternatief voor internettelevisie, want websites kunnen ook geblokkeerd worden door de overheid. 

Pin It on Pinterest