Elke tuin is anders en dus elke tuin zal anders behandeld moeten worden. In dit blog gaan we je een aantal tips en ideeën geven om je tuin wat meer leven te geven! Voor elk type tuin zijn hier een paar toevoegingen!

Smalle en diepe tuin

Voor een smalle en diepe tuin is vaak het grootste probleem dat je in de breedte niet veel kwijt kunt. Gebruik daarom de lengte in je voordeel. 

Deel de tuin op in secties, waardoor het lijkt alsof je een aantal tuinen hebt. Hier kan je natuurlijk allerlei leuke dingen mee doen. Bijvoorbeeld in het laatste deel van de tuin een schuurtje bouwen of in 1 van de delen een zwembad neerzetten.

Brede maar ondiepe tuin

In dit type tuin kan je het best zoveel mogelijk ruimte in het midden bewaren waardoor de tuin veel ruimer wordt. Zet de randen vol met bloemen, planten en bomen. Een mooie keuze daarvoor is bijvoorbeeld de meidoorn. Creëer hoogteverschillen in je tuin, hierdoor krijg je de illusie van een veel grotere tuin. Dit doe je doormiddel van een boom. 

Algemene tips

Speel met de bloeitijden van je planten. Plant je bloemen en bomen op slimme momenten waardoor ze op het juiste moment gaan bloeien.

Zet elementen in je tuin die geluid maken of bewegen. Zoals een vijvertje een pot met vloeiend water en nog heel veel meer dingen. Als je dingen zoals dit toevoegt komt je tuin letterlijk en figuurlijk tot leven.

Vooral deze tip is belangrijk, less is more. Te veel aspecten en dingen in je tuin zorgen ervoor dat de aandacht weggaat van je tuin en dat is niet de bedoeling. Soms moet je iets lekker leeg laten zodat je ook nog beweegruimte overhoudt. Als je overal iets hebt staan, dan kan dat wel mooi zijn, maar als je daardoor de rest van je tuin niet meer ziet, is het enorme zonde. Veel succes en plezier!

Pin It on Pinterest