Staat de vakantie voor de deur? Wanneer je nog veel vrije dagen moet invullen dan mag een dag varen niet ontbreken. Varen met een boot is op veel plekken in Nederland heel toegankelijk. Zoals een boot huren in Amsterdam doe je in een paar stappen online. Zelfs op de dag zelf is dit nog te realiseren. Hoe je dit precies regelt ontdek je door snel verder te lezen. 

Met een paar klikken een boot huren 

Sta je op het punt om naar Amsterdam te vertrekken? Reserveer online je boot zodat je straks gelijk aan boord kan gaan. Door online eenvoudig te reserveren kun je een tijdslot uitkiezen. Je ontvangt op je mobiel een bericht met daarin een link waarmee je de boot kan laten starten. Je kunt gelijk varen, zo eenvoudig is het! 

Varen door Amsterdam 

Het varen door de Amsterdamse grachten is een leuk uitje om de stad beter te leren kennen. Er is genoeg te bezichtigen. Je kunt zelf een vaarroute bedenken of je volgt een van de uitgeschreven vaarroutes die online beschikbaar zijn. Daarnaast kan je vaarroutes helemaal personaliseren. Een dag in de boot is in ieder geval gemakkelijk gevuld. Zo kun je ook aanmeren bij restaurants en caf├ęs voor een hapje en een drankje.  

Mag ik overal aanmeren? 

Bij de meeste boten zijn speciale lijnen om aan te meren. Het is aan te raden om enkel aan te meren bij aangewezen aanlegplaatsen en waar je de boot dus ook vast kan maken. Probeer dit op voorhand of tijdens de tocht op te zoeken. Het kan namelijk zijn dat je niet bij elke locatie de boot kan aanmeren. Nadat je de boot hebt aangemeerd is het ook aangeraden om de boot te allen tijde in het zicht te houden. 

Mag iedereen aan boord de boot besturen? 

Voor boten die langzamer gaan dan 20 kilometer per uur en niet langer zijn dan 15 meter heb je geen vaarbewijs nodig. Je moet wel minstens 18 jaar zijn. Dus als je een boot gaat huren die aan deze voorwaarden voldoet mag iedereen boven de 18 jaar de boot besturen. Je kunt tijdens een tocht dus gerust de besturing afwisselen. 

Pin It on Pinterest