Er zijn heel veel leuke dingen die je kunt doen in Flevoland. Denk bijvoorbeeld aan museum lelystad. Dit is een museum dat aandacht besteed aan het verleden van onder andere de provincie Flevoland. Zo kun je zien hoe het 7000 jaar geleden was in dit deel van Nederland. 

Er zijn bijvoorbeeld veel scheepswrakken te zien die in de Zuiderzee verloren zijn gegaan. Maar er is nog meer te doen in Flevoland, dus we willen het graag met je doornemen en deze tekst. 

Natuurgebied 

Flevoland is de jongste provincie van ons land en kent veel natuurgebieden waar je met familie en vrienden heerlijk kunt vertoeven. Wil je een keer naar een bos of iets dergelijks? Dan is dit zeer goed te doen in Flevoland. Er is ook veel bijzonder historisch kapitaal te zien waaronder dus het hierboven genoemde museum. Maar wat dacht je van Schotland? Dit laatste is een voormalig eiland. Je vindt er een oude kerk en verschillende andere architectonische restanten van de voormalige eilandbewoners.

Waterplezier

Wanneer je lekker wilt zwemmen in de zomer, dan is dit goed mogelijk in het water dat in de provincie aanwezig is. Zo is er bijvoorbeeld het IJsselmeer en het Ketelmeer waar je verkoeling kunt vinden als de zon fel schijnt en de temperatuur hoog is.

Niet alleen buiten kun je een baantje trekken ook in de verschillende zwembaden in Flevoland is dit natuurlijk mogelijk en ook wanneer de zon niet zo mooi schijnt en het voelt sneeuwt.

Op vakantie in eigen land 

Hoeveel mensen in Nederland gaan op lange vakanties naar het buitenland en dat is allemaal hartstikke leuk natuurlijk. Maar in ons eigen land in je ook heel erg goed op vakantie gaan en als je ziet wat er al in een provincie allemaal te doen is, laat staan wat er dan allemaal te doen is in de andere provincies van ons land. Het is dus zeker een goede stap om eens te kijken wat er allemaal Nederland te doen is. 

Pin It on Pinterest