Het kiezen van een nieuwe vloer is niet eenvoudig. Het aanbod is tegenwoordig zo goed als oneindig, en elk type vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen. Steeds vaker kiezen mensen voor laminaat, dat de authentieke uitstraling van een natuurlijke vloer combineert met vele praktische voordelen EN een scherpe prijs.

Een laminaatvloer is opgebouwd uit vier lagen. De basis van de vloer is een oersterke, stabiele en vochtbestendige HDF-plaat. De onderliggende backingplaat garandeert dat de kern niet kan kromtrekken of inzakken. Bovenop het HDF-paneel komt het ‘decorpaneel’: een foto met zeer hoge resolutie van authentieke houten planken of tegels, die tot in het kleinste detail is nagebootst. 

De decorlaag wordt afgewerkt met hars, en daarbovenop komt een laatste transparante, slijtvaste bovenlaag om de vloer de ultieme bescherming te bieden. Dankzij deze unieke constructie is de laminaatvloer niet te onderscheiden van een vloer die gemaakt is van echt hout of natuursteen, maar hij biedt wel heel wat praktische voordelen.

1. Geschikt voor elke ruimte

Laminaatvloeren kunnen in elke ruimte worden gebruikt. Zelfs voor keukens en badkamers zijn er waterdichte vloeren met extra bescherming. Het antistatische oppervlak en het naadloze kliksysteem voorkomen dat stof en vuil zich op of tussen de planken verzamelen, wat een ideale eigenschap is voor kinderkamers. Je kunt zelfs een volledige trap bekleden met laminaat. 

Met de juiste ondervloer kun je zelfs probleemloos laminaat op vloerverwarming leggen. Laminaatvloeren zorgen voor een stevig, aangenaam geluid, zodat ze ook ideaal zijn voor appartementen of huizen met meerdere verdiepingen. 

2. Uiterst sterk

De laminaatvloeren zijn bestand tegen krassen, spelende kinderen, naaldhakken, de schok van zware, vallende voorwerpen en zelfs schroeiplekken. Moderne laminaatvloeren zijn zo slijtvast dat ze tegenwoordig steeds vaker in openbare ruimtes met veel loopverkeer worden gelegd, zoals winkels en luchthavens.

Je hoeft je geen zorgen te maken over het morsen van water of andere vloeistoffen: dweil de vloeistof gewoon zo snel mogelijk op en het heeft geen tijd om in de planken door te dringen. Geniet van je laminaatvloer, maak er iets moois van! Voor tips kijk je op laminaat-plaza.nl

Pin It on Pinterest